Μόδα μέσα από τις ανέσεις του σπιτιού σου.

Η χρονιά του 2020 ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη για όλους μας. Αυτό είχε αντίκτυπο και στον κόσμο της μόδας, όπου η πανδημία χτύπησε αρκετούς οίκους μόδας και εταιρίες ρουχισμού, που είχε σαν αποτέλεσμα είτε την ελαχιστοποίηση των κολεξιόν, την μείωση των εσόδων για την επιβίωση τους, είτε την χρεοκοπία. Ένα χαρακτηριστικό στην μόδα και στην βιομηχανία ρούχου είναι η προσαρμοστικότητα με την επικαιρότητα και η άντληση έμπνευσης από την κοινωνία. Έτσι, μεγάλα ονόματα του χώρου, πέρα από τα μέτρα που τήρησαν , την ενημέρωση του κόσμου, και τις δωρεές σε επιστημονικούς φορείς, δημιουργήσαν κολεξιόν που απευθύνονται στους καταναλωτές που έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους και έχουν ελαττώσει τις μετακινήσεις τους, λόγο των περιοριστικών μέτρων.

Timothée Chalamet @tchalamet swerving with Celine hoodies.

Πιο συγκεκριμένα, οι δημιουργοί ρούχων έχουν μελετήσει, κατανοήσει, και συμπεράνει ότι οι καταναλωτές λόγο της πίεσης, που δέχονται από την παρούσα κατάσταση (εγκλεισμός, περιορισμός ελευθεριών, αβεβαιότητα, φόβος και άγχος) δεν επιθυμούν άλλη καταπίεση, οπότε δημιούργησαν τα comfy clothes collections. Αποτελεί μία συλλογή από άνετα ρούχα, σε loose γραμμές, με μαλακά υφάσματα και απαλές υφές, σε nude και pastel χρώματα, αποφεύγοντας τα κολλητά ρούχα και τις στενές γραμμές. Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ο καταναλωτής θα νιώθει και θα είναι πιο άνετος και χαλαρός χωρίς να τον »πιέζουν» επιπλέον τα ρούχα του. Όπως επίσης μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία παίζει και η χρωματική παλέτα, όπου επικρατούν ουδέτερες αποχρώσεις, όπως μπεζ, γκρι, μαύρο.

Scott Schuman @TheSartorialist Wearing a comfy cashmere turtle neck & sweats from J. Crew.

Τέλος με την θεωρία, ας περάσουμε στο πρακτικό κομμάτι. Συμπεραίνοντας από τα παραπάνω καταλήγουμε ότι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χειμώνα, η ντουλάπα σου θα βρίθει από comfort ρούχα, τα οποία σίγουρα τα έχεις ψωνίσει από διαδικτυακό μαγαζί μέσα στην απελπισία σου κατά την διάρκεια της καραντίνας. Σε νιώθουμε. Επειδή ξέρουμε ότι κατά βάθος όλοι θα βγούμε και για μια ολιγόωρη βόλτα (τουλάχιστον 3ωρο με καφέ στο χέρι), οπότε θα ήταν συνετό τα ρούχα που αγοράζουμε να μπορούν να συνδυαστούν και για ένα outfit που να υποστηρίζει, έστω και για έναν περίπατο. Οι πλεκτές μπλούζες, τα hoodies, τα jogger pants, οι cardigans ζακέτες, τα ανάλαφρα αλλά στιλάτα sneakers και εννοείται οι αμέτρητες κάλτσες είναι τα περιζήτητα κομμάτια της σεζόν. Όμως, από τις επιλογές σου δεν πρέπει να λείπουν τα T-shirts, τα flannels πουκάμισα και τα κοτλέ παντελόνια, τα οποία προσφέρουν άνεση και στιλ.

Πέρασε μια δύσκολη χρονιά, όλοι πιεστήκαμε και »κλειστήκαμε», αλλά το μέλλον βρίσκεται μπροστά μας, και το υποδεχόμαστε με αισιοδοξία.