Η απόλυτη προστασία από το κρύο.

Μπορεί στην συμπρωτεύουσα να μην χιόνισε φέτος(ακόμα), και οι μέρες να φαίνονται ανοιξιάτικες, όμως το κρύο καλά κρατεί  εδώ και το νιώθουμε, κυρίως τις ώρες που ο ήλιος είναι απών. Και ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός του δέρματος μας; Μάντεψε, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Όταν οι θερμοκρασίες φτάνουν κοντά στο μηδέν, τότε το δέρμα μας ταλαιπωρείται και αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα να φαίνεται κουρασμένο και ξερό. Για αυτό τον λόγο, και με τις πρώτες αλλαγές στο θερμόμετρο, πολλοί από εμάς εμφανίζουμε σημάδια, όπως η ξηροδερμία στα μαλλιά και στο πρόσωπο κυρίως, ξεραίνονται και ερεθίζονται τα χέρια και γενικά οι περιοχές τους δέρματος που έρχονται άμεσα σε επαφή με το κρύο αέρα.

 

Αυτά είναι μερικά από τα εμφανή σημάδια του σώματος σου, που σε προειδοποιεί για την κατάσταση του. Αυτό που χρειάζεται, είναι η άμεση ενυδάτωση και προστασία του. Όλα ξεκινάνε το πρωί, μόλις ξυπνήσεις. Αυτό που κάνεις στην ρουτίνα σου μπορεί να καταστρέφει την επιδερμίδα σου. Το πρωινό πλύσιμο του προσώπου σου, ακόμα και όταν κάνεις μπάνιο, πρέπει να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό αντί για καυτό ή παγωμένο. Δεύτερον, η χρήση δυνατού καθαριστικού πρόσωπού ή σαμπουάν πρέπει να ελαττωθεί διότι ταλαιπωρείς παραπάνω το δέρμα σου(τουλάχιστον για τους χειμερινούς μήνες). Τρίτον, θα πρέπει η ενυδατική κρέμα να γίνει προέκταση του χεριού σου, αν όντως θες να προστατέψεις και να απαλλαγείς από την ξηρότητα. Καθημερινά, πανω από δυο φορές την ημέρα, η επιδερμίδα σου θα πρέπει να ενυδατώνεται από μια κρέμα.

Η ολοκληρωμένη σειρά της La Roche Posay σου προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα που χρειάζεται το δέρμα σου σε όλο το σώμα σου, από την κορυφή ως τα νύχια.

  1. Ενυδατικό Γαλάκτωμα Σώματος – 10.71€LaRoche4 ThessMen
  2. Επανορθωτική Κρέμα Χεριών – 4.17€LaRoche1 ThessMen
  3. Κρέμα Εντατικής Θρέψης – 14.59€LaRoche2 ThessMen
  4. Φροντίδα για ξερά Χείλη – 3.31€LaRoche3 ThessMen

Και τέλος, αλλά πολύ σημαντικό εξίσου, είναι η εσωτερική ενυδάτωση του σώματος σου, δηλαδή ΠΙΝΕ ΝΕΡΟ. Δεν χρειάζεται κόπο, μπορείς να κουβαλάς μπουκαλάκια με νερό στο backpack σου, κατέβασε και εφαρμογή υπενθύμισης στο κινητό, οτιδήποτε αρκεί να συνηθίσεις τον εαυτό σου, σε μια καθημερινή βάση, να πίνει επαρκώς νερό. Και κάπως έτσι, θα δεις σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα από την ξηρότητα και τους ερεθισμούς στο σώμα σου.