Πίσω στην δεκαετία του 80.

Τα 80s έχουν μείνει στην ιστορία, τόσο για τις μουσικές επιτυχίες, όσο και για την στιλιστική ‘επανάσταση’, στον χώρο του ντυσίματος και γενικά του ρούχου. Ριζοσπαστικές αλλαγές, με καινούριες και νεανικές τάσεις, που προκαλούσαν, αλλά και μόδες που άλλαξαν τελείως τον τρόπο που βλέπαμε και αντιλαμβανόμαστε, ακόμα και σήμερα, το μοντέρνο ντύσιμο. 

Παρόλο που υπάρχει ένα χάσμα περίπου 30 χρόνων από εκείνη την εποχή, αρχίζουν να εμφανίζονται στην σημερινή μόδα, στοιχεία και τάσεις, που είναι εμπνευσμένες από την δεκαετία του 80. Προσαρμοσμένα στα σημερινά δεδομένα, τα 80s φαίνονται να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής μόδας, στην οποία έδωσαν μια φρέσκια αλλά και νοσταλγική χροιά. Παρακάτω θα δούμε μερικές τάσεις των 80s, που μπορείς και εσύ να συγχωνεύσεις στο καθημερινό σου ντύσιμο και να πετύχεις ένα καλοστημένο στιλ. Η επιστροφή των 90s.

Φαρδιές Γραμμές

Τα φαρδιά ρούχα, ολοένα και περισσότερο φαίνεται να μπαίνουν στην ανδρική μόδα και μάλιστα πολύ δυναμικά. Φαρδιά παντελόνια, πουκάμισα oversize, hoodies μπλούζες σε loose γραμμές, ακόμα και στα σακάκια. Αποτελούν μια απόλυτα 80s τάση, η οποία έπρεπε να επανέλθει στο ανδρικό ντύσιμο, και να ξεφύγει από το, πλέον, μονότονο slim fit που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως στα παντελόνια.

80s style z

Jackets

Αποτελεί αγαπημένο κομμάτι στο ανδρικό ντύσιμο, κυρίως τα τελευταία χρόνια, αλλά η ιστορία ξεκινάει από την δεκαετία του 80. Τα denim jackets, μπορείς να τα συνδυάσεις με οτιδήποτε θελήσεις. Ένα total denim ντύσιμο, με μια μονόχρωμη μπλούζα και sneakers είναι το τέλειο σύνολο. Επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως απλό πανωφόρι για την έξοδο σου. Όπως και αν το φορέσεις, σίγουρα θα κορυφώσει το ντύσιμο σου. Επίσης μπορείς να επιλέξεις και τα bomber jackets, τα οποία ταιριάζουν με πιο πολλά ρούχα και θα πετύχεις σίγουρα ένα ωραίο street style ντύσιμο με retro ύφος. Bomber Jackets: η τάση του χειμώνα! [2016-2017]

80s style c

Jeans

Τα jean, όσο πιο απλά και ‘ξεπλυμένα’ είναι, τόσο το καλύτερο. Χωρίς σκισίματα, χωρίς patch, απλά ανοιχτόχρωμα jeans, σε φαρδιά γραμμή και κοντό ή μαζεμένο μπατζάκι μέχρι τον αστράγαλο, αυτό ήταν και θα είναι το trend που θα κρατήσει ακόμα αρκετό καιρό. Στα υπόλοιπα παντελόνια, ισχύει το ίδιο, φαρδιά γραμμή και κοντό, με μόνη διαφορά, οι πιέτες που αποτελούν must λεπτομέρεια στο παντελόνι. Τα chinos είναι σε ριγέ ή και καρό μοτίβα, σε γήινες και γκρι αποχρώσεις.

80s style x

Μπλούζες με Logo

Τα κοντομάνικα μπλουζάκια, φοριούνται καθημερινά και συνδυάζονται άψογα με πολλά ρούχα και σε πολλά ντυσίματα. Τα μονόχρωμα μπλουζάκια με διάφορες στάμπες, και κυρίως λογότυπα γνωστών εταιριών, είναι το must κομμάτι που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στην συλλογή αλλά και για να πετύχεις ένα ντύσιμο με στιλ δεκαετίας του 80. Καλοκαιρινά T-shirts που θα αγαπήσεις.