Τα αριστοκρατικά ντυσίματα του Πριγκηπικού γάμου.

Ο γάμος της χρονιάς, το γεγονός που τράβηξε τα βλέμματα όλης της υφηλίου στα βρετανικά εδάφη, και πιο συγκεκριμένα στον ναό του Αγ. Γεωργίου στο Γουίνδσωρ, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Ο γάμος του πρίγκηπα Harry με την Meghan Markle υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα συμβάντα του έτους, καθώς η βρετανική αριστοκρατία και αρκετές γνωστές προσωπικότητες από τον κόσμο του θεάματος έδωσαν το παρών. 

Πέρα από το τελετουργικό κομμάτι του γάμο, αυτό που συζητήθηκε αρκετά είναι οι ενδυματολογικές επιλογές των παρευρισκόμενων. Το πρωτόκολλο και οι στιλιστικοί κανόνες που διέπουν την εμφάνιση των καλεσμένων, μας δείχνει μια πιο αγγλική φιλοσοφία στον χώρο του ανδρικού ρούχου.

Royal-Wedding

Royal Wedding Guests

Πιο συγκεκριμένα, το απόλυτο ντύσιμο για αυτήν την περίσταση είναι το γνωστό, Cutway Tailcoat, δηλαδή σακάκι ή παλτό με μακριά ουρά, συνδυασμένο με γιλέκο και πουκάμισο. Είδαμε αρκετές εμφανίσεις να προτιμάνε το μαύρο ή ανθρακί, ακόμα και σκούρο μπλε χρώμα, κυρίως μονόκουμπα σακάκια και μυτερά πέτα.

Στα παντελόνια σε φαρδιά γραμμή, είτε ήταν κοστούμι με τα σακάκια, είτε επέλεγαν ριγέ μοτίβο κυρίως γκρι με μαύρο ή το αντίστροφο, ή ακόμα και καρό. Για τα πουκάμισα μονόχρωμα, σε παστέλ χρώματα είναι αυτά που επικρατούν, με λευκό γιακά. Παρόμοια είναι και τα γιλέκα που τα βλέπουμε κυρίως  σε γκρί αποχρώσεις αλλά και παστέλ χρώματα να είναι εξάκουμπα σταυρωτά.

Τις παραπάνω στιλιστικές επιλογές επέλεξαν να φορέσουν αρκετοί καλεσμένοι, που θα δούμε παρακάτω.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.