Η επιστροφή των 90s.

Η μόδα στα ρούχα έχει την τάση να βελτιώνεται συνεχώς και να συγχρονίζεται με την εποχή. Δεν είναι, όμως, λίγες οι φορές όπου οι νέες τάσεις είναι εμπνευσμένες από παλιότερες μόδες με πιο μοντέρνους σχεδιασμούς. Αυτό το φαινόμενο το παρατηρούμε και φέτος, τόσο στις επιδείξεις μόδας, όσο και στην αγορά, βλέπουμε ρούχα και στιλ ντυσίματος που θυμίζουν την δεκαετία του 90′

Αυτό που μας έχει μείνει ανεξίτηλο στην μνήμη από την συγκεκριμένη δεκαετία, είναι οι αθλητικές φόρμες. Οι γνωστές σε όλους, «γυαλιστερές» φόρμες με τις χαρακτηριστικές λευκές ρίγες στο πλάι του ρούχου. Πολλές μεγάλες εταιρείες λανσάρουν αυτό το στιλ και σε άλλα ρούχα, όπως παντελόνια και μπουφάν. Οι φαρδιές γραμμές θα επικρατήσουν γενικά φέτος. Οι φούτερ μπλούζες και ζακέτες θα είναι σε old school style, δηλαδή αρκετά φαρδιές από τι τις συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια. Όπως επίσης οι στάμπες και τα σιδερότυπα θα έχουν ρετρό σχέδια και χρώματα, θυμίζοντας τα 90s.

 

Τα φαρδιά ρούχα όπως είπαμε, αρχίζουν και γίνονται trend. Έτσι και στα παντελόνια θα δούμε να επικρατούν οι φαρδιές γραμμές. Στα jean παντελόνια, όσο ανοιχτόχρωμο και απλό είναι, τόσο το καλύτερο, καθώς επίσης βασική προϋπόθεση είναι τα κοντά πατζάκια, πιο πάνω από το ύψος του αστραγάλου. Τα cargo αλλά και τα chinos παντελόνια είναι στην ίδια φιλοσοφία, φαρδιά και κοντά. Για τα chinos ξαναεμφανίζεται στην μόδα οι πιέτες.

Φυσικά δεν γίνεται να μιλάμε για 90s στιλ και να μην αναφερθούμε στα sneakers παπούτσια. Τα αθλητικά παπούτσια με τις φαρδιές σόλες και τα high-end κοψίματα είναι το σήμα κατατεθέν για το συγκεκριμένο στιλ. Επίσης, τα converse και τα vans που έχουν low-end κόψιμο φαίνεται να έχουν μεγάλη ανταπόκριση. Κάτι που είχαμε να δούμε πραγματικά πολύ καιρό στην μόδα είναι η λευκή αθλητική μακριά κάλτσα, που καλύπτει το πόδι μέχρι την γάμπα, και πλέον είναι ξανά στην μόδα. Ο συνδυασμός από τα κοντά πατζάκια και της μακριάς κάλτσας, τα καθιστά το απόλυτο δίδυμο για ένα ολοκληρωμένο 90s style ντύσιμο.

Στα πανωφόρια, και πιο συγκεκριμένα στα μπουφάν βλέπουμε τα bomber και τα denim jackets να έχουν γίνει must. Τα καρό και κυρίως τα ριγέ μοτίβα θα φορεθούν πάρα πολύ φέτος, από πουκάμισα μέχρι σακάκια και παλτά.